Nieuwe klanten uit jouw website?

Hoe kunnen we helpen?

Hoe plaats ik een blog/nieuwsbericht?

< Terug naar overzicht

1. Ga naar jouw berichten

Links op het dashboard vind je het kopje “Berichten”, daar vind je jouw berichten. Waarschijnlijk is deze nog leeg, of staat er een standaardbericht in. Misschien heb je al wel eens eerder een bericht geschreven, alles staat hier.

Bovenaan staat de knop “Nieuw bericht” daar begint ons nieuwe bericht.

 

2. Vul de vakjes in

Het eigenlijke bericht doen we als laatst; dan weten we zeker dat we alle stapjes vooraf goed hebben staan.

Begin bovenaan met de titel, probeer kort en bondig duidelijk te maken waar je bericht over gaat.

Dan gaan we naar de rechterbalk; specifiek het kopje “Categorieën” en “Uitgelichte afbeelding”.Vink bij Categorieën de best passend categorie aan, of voeg er één toe.

De uitgelichte afbeelding is optioneel. Deze gebruikt hij op de archiefpagina, bij het delen op sociaal media en (meestal) als kopfoto bij de blogpagina zelf.

3. Het bericht schrijven

Nu komt het echte werk, het schrijven van de daadwerkelijke tekst voor jouw bericht. Dat doe je in het vak “Begin met schrijven”, een soort van mini-Word. Je kunt dikdrukken, scheve letters of een stukje doorgehaalde tekst.

Wil je een afbeelding, video, of iets dergelijks toevoegen?
Linksboven op de pagina staat een +. Als je daar op drukt opent een menu met alle mogelijkheden voor jouw bericht, bijvoorbeeld citaat, kop, video, of een opsomming.

4. Jouw bericht publiceren

Tekst nog een keer goed doorgelezen? Titel ingevuld?

Dan is het nu tijd om jouw bericht te publiceren. Bovenaan de pagina vind je de knop “Publiceren” druk daarop en bevestig dan dat je hem wilt publiceren.

Als het de eerste keer is dat je een bericht schrijft kan het zijn dat hij niet op de website staat. Niet zichtbaar althans.

Voeg een berichtpagina toe, een blogmodule op een bestaande pagina, of zet het bericht direct in ’t menu.