Afwezigheidsmelding instellen

Afwezigheidsmelding instellen

Leer hoe u Afwezigheidsmelding instellen om anderen te informeren wanneer u niet op uw werk bent of niet beschikbaar bent. Vind stapsgewijze instructies en tips voor het maken van effectieve afwezigheidsberichten en -meldingen.

1. Ga naar de webmail

Je vindt jouw webmail via jouw eigen website, lekker makkelijk.

Je gaat hiervoor naar:

www.jouwdomeinnaam.nl/webmail/

Wacht even tot het inlogscherm geladen is en log hier in met jouw email en wachtwoord.

2. Inloggen en naar Autoresponse

Log je vaker in op jouw webmail? Dan kom je waarschijnlijk direct in je Postvak IN. Druk in dat geval in de linker toolbar op Webmail Home. Log je voor de eerste keer in op de webmail? Dan kom je waarschijnlijk al op de juiste pagina. Klik onder ‘Manage your inbox’ op Autoresponders.

3. Autoresponder toevoegen

Druk op de knop “Add autoresponder”. De character set kan op utf-8 blijven staan. Bij interval kun je kiezen voor een periode tussen de afwezigheidsmelder Bij From zet je je eigen naam, of bedrijfsnaam. En in subject zet je bijv. “Vakantiemelder” of %subject% om het onderwerp van de ontvangen mail te gebruiken. Bij body zet je het daadwerkelijke bericht.

4. Periode instellen

De start tot finish staan standaard op meteen (immediately) en nooit stoppen (never). Dat is handig voor bijv. een ontvangstbevestiging. Maar minder praktisch voor een vakantiemelder.

In dat laatste geval kies je voor de tweede optie “Custom” en gebruik je daar het kalender om een begin- en einddatum in te stellen.

Druk als laatste op create en de autoresponder is actief.