Betaalmethodes wijzigen

Betaalmethodes wijzigen in WooCommerce

Leer hoe u eenvoudig uw Betaalmethodes wijzigen in WooCommerce en bijwerken met onze stapsgewijze handleiding. Ontdek de verschillende beschikbare opties voor het online accepteren van betalingen en optimaliseer uw betaalervaring voor klanten. Upgrade uw e-commerce winkel met de beste betaalmethoden die zijn afgestemd op uw zakelijke behoeften.

1. Login op jouw webshop

Waarschijnlijk ben je wel bekend met deze stap. Je gaat naar:

www.jouwdomeinnaam.nl/login/

En daar log je in met jouw accountgegevens – kind kan de was doen.

2. Ga naar de instellingen

De instellingen van de betaalmethodes vind je in het dashboard onder WooCommerce > Instellingen. Bovenaan deze pagina vind je een aantal tabbladen waaronder “Betalingen” die hebben we nodig.

3. Aanzetten

Een betaalmethode aan-/uitzetten doe je simpelweg met de middelste knop onder “Geactiveerd”. Als de knop paars is (naar rechts) staat is de betaalmethode actief en kunnen klanten deze gebruiken.

Let op: mogelijk moet je de betaalmethode nog bij je PSP (bijv. Mollie) activeren.

4. Sorteren en opslaan

De volgorde van de betaalmethodes is hier hetzelfde als in de winkelmand. En de eerste wordt automatisch geselecteerd. Zorg er dus voor dat bijv. iDeal bovenaan staat. Dat is voor jouw klant makkelijk en voorkomt ‘foutjes’ omdat ze niet opletten.

Als je klaar bent met activeren/slepen druk je onderaan deze pagina op “Wijzigingen opslaan”.