Pagina opnemen in menu

Pagina opnemen in menu

Leer hoe u een Pagina opnemen in menu van uw website kunt met onze stapsgewijze handleiding. Ontdek hoe belangrijk het is om pagina’s aan uw menu toe te voegen voor een betere navigatie en gebruikerservaring.

1. Ga naar het menu-overzicht

Eigenlijk heel logisch natuurlijk.

Je vindt deze onder “Weergave > Menu’s” ongeveer halverwege het dashboard. Ongeacht het thema, builder of ander systeem vindt je hier de basis van het menu.

2. Het juiste menu selecteren

Sommige sites hebben meerdere menustructuren in het overzicht staan. Bijvoorbeeld een footer-menu, secondary menu, of andere verzamelingen linkjes.

Je kunt deze vinden bovenaan de pagina in het uitklapmenu. Kies hier het menu wat je wilt uitbreiden.

Niet zeker welke de goede is?
Klik er gewoon eens een paar aan. Waarschijnlijk herken je bij een paar de menu-items, en de plek waar hij dus staat.

3. Pagina toevoegen..

Het goede menu te pakken? Dan is het nu tijd om daadwerkelijk wat toe te voegen.

In de linkerkolom zie je een aantal opties, bijvoorbeeld Pagina’s, Berichten, en Categorieën. In dit stappenplan houden we het  bij een pagina. Open dit tabblad, als het nog niet open staat en kies de pagina die je wilt toevoegen.

Standaard laat hij de meest recente pagina’s zien, zoek je een oudere pagina of heb je veel pagina’s kijk dan bij ‘alles tonen’ of gebruik de zoekfunctie.

Selecteer de pagina die je zoekt, en druk op “Aan menu toevoegen”.

4. en op de juiste plek zetten

De pagina die je net hebt toegevoegd staat helemaal onderaan het menu. Niet per se waar we hem willen hebben.

Je kunt de menu-items van volgorde veranderen door ze te slepen. Als je met de muis over de verschillende items gaat verandert je pijltje in een kruis met pijltjes. Klikken, vasthouden en slepen; kind kan de was doen.

Gebruik je een touchpad of stylus? Dan wil het slepen nog wel eens lastig gaan. Klik dan op de pijltjes aan de rechterkant van de items.
Je vindt hier knoppen voor verplaatsen, zoals één omhoog/omlaag, en naar boven.

5. Niet vergeten, opslaan!

Al dat harde werk is natuurlijk niet voor niets. Tenminste.. als je niet vergeet op te slaan.

Je kunt hier niet in concept opslaan, zoals bijvoorbeeld een blog of pagina. Dus elke wijziging die je opslaat is meteen zichtbaar voor klanten.

Je vindt de knop rechts boven- en onderaan het menustructuur-veld. Eén keer drukken, even wachten op de succes-melding en klaar!