SEO en waarom het vitaal is voor jouw bedrijf

SEO en waarom het vitaal is voor jouw bedrijf

Wat is SEO nou eigenlijk

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Maar wat is nou de ‘normale’ uitleg die we allemaal begrijpen? SEO is het totaalpakket aan handelingen of technieken om jouw website een betere positie in de zoekmachines te geven. Voor veel mensen betekent dit ook wel: de eerste pagina of plek in Google halen.

Google heeft tientallen, als niet honderden, meetpunten om te beoordelen of jouw site past bij het zoekverkeer. Helaas verandert dit algoritme met regelmaat. Dus wat vandaag werkt, werkt morgen misschien niet meer. Waar houdt Google dan allemaal rekening mee?

• Tekst, kwaliteit en inhoud
• Locatie
• Afbeeldingen
• Structuur
• En nog veel meer

Wat heeft dat met jouw bedrijf te maken?

Er wordt wel eens spottend gezegd: de beste plek om een lijk te verstoppen is op pagina 2 van Google. En helaas is het in veel gevallen de waarheid; de eerste positie krijgt bijna 90% van het verkeer, en positie 5 nog maar 4%. Dan kun je waarschijnlijk wel nagaan hoe dat percentage ongeveer ligt op pagina twee in de zoekmachine.
Het kost je dus een nieuwe klantenstroom, mensen die jouw bedrijf nog niet van naam kennen maar wel iets in jouw branche zoeken. Bv. de klanten die de ”Appeltaartenfabriek” niet kennen, maar door jouw positie vijf nu wel voor je concurrent kiezen.

Maar hoe dan?

SEO is een ontzettend ingewikkeld terrein, maar je kunt best veel zelf doen. Op veel van onze sites staat Yoast SEO geïnstalleerd. Een simpel programma wat je aan de hand van een stoplicht stapje voor stapje helpt naar een betere basis-SEO. Een opstapje nodig? Wij leggen je graag wat beginselen uit.
Veel SEO technieken zijn alleen veel complexer, en minder zichtbaar. En dat is waar wij jou graag bij helpen! Je kunt incidenteel of periodiek ons inhuren om naar jouw SEO te kijken, kost het jou geen tijd of moeite.

”Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”

SEO kan je goed vergelijken met een hardloopwedstrijd die nooit ophoudt. Elke ronde dat jij op de eerste plek ligt krijg je een medaille, lang volhouden is dus voordelig. Ik ben zelf geen hardloper, maar ik weet wel dat hardlopen met een blinddoek behoorlijk lastig is. Moet ik harder lopen? Kan ik rustig aan doen? Waar zitten de struikelblokken?

En zo speelt SEO zich ook uit! Elke dag dat jij op de eerste positie staat heb je een hogere kans op nieuwe klanten. En als jij niet weet wat jouw positie nu is, kan je dan reëel inschatten of je optimalisatie nodig hebt? Of juist misschien wel over optimaliseert?

Daarom willen wij jou toegang geven tot onze SEO software.

Met het basispakket heb jij inzicht in jouw positie in Google en het verkeer van jouw website. Volgens ons een goede, en simpele, plek om te beginnen met verbetering. Zie je daar tegenvallende resultaten, of teruglopende cijfers dan is het tijd om in te grijpen! Of misschien wil je simpelweg meer verkeer naar je site, deze software maakt de voortgang inzichtelijk.

Daar zitten natuurlijk weer enorme kosten aan? Natuurlijk niet! Je hebt al toegang tot onze software vanaf €1,- per maand.
Nog meer weten over de stand van zaken, dan breid je makkelijk de mogelijkheden uit.

Wat kan je nog meer krijgen met één euro?
– Twee blikjes cola (250 ml) *
– Een halfje brood *
– Eén Grolsch beugel *
– Een halve fidget spinner
* Prijzen van Plus